Stop G4S

G4S verklaart 'G4S Israël' te verkopen na belangrijke financiële verliezen

G4S, de Britse-Deense beveiligingsfirma, kondigde op donderdagochtend 10 maart 2016 aan dat zij haar Israëlische dochteronderneming, ‘G4S Israel’ zal verkopen. ‘G4S Israel’ is verantwoordelijk voor het verstrekken van beveiligings-, en bewakingsapparatuur voor Israëlische gevangenissen, checkpoints, opleidingscentra voor politie en militaire routes. Ze spelen bijgevolg  een cruciale rol in de gevangenschap, onderdrukking en kolonisatie van Palestina en de Palestijnen.

DEBAT UGENT 5 MAART

Debat: Publiek geld, publieke verantwoordelijkheid: focus op Palestina

 

Tijdens de eerste week van maart vindt er wereldwijd de ‘Israeli Apartheid Week’ plaats, zo ook in de universiteit van Gent.  Naar aanleiding daarvan organiseert Palestina Solidariteit vzw, in samenwerking met het Human Rights Centre van de UGent op donderdag 5 maart een debat met als titel ‘Publiek geld, publieke verantwoordelijkheid: focus op Palestina’.

Verklaring van ECCP over tiende verjaardag advies van Internationaal Gerechtshof over de Israëlische Apartheidsmuur

VERKLARING EUROPEAN COORDINATION OF COMMITTEES AND ASSOCIATIONS ON PALESTINE (ECCP[i]) 10 JAAR NA DE UITSPRAAK DOOR HET INTERNATIONAAL GERECHTSHOF:

 

AL 10 JAAR LANG BLIJFT DE ISRAËLISCHE ANNEXATIE- EN APARTHEIDSPOLITIEK ONBESTRAFT

HET IS TIJD VOOR GERECHTIGHEID EN VERANTWOORDING

 

Palestijnse organisaties Addameer en OPGAI vragen Stad Gent einde contracten met G4S

Addameer (Prisoners Support and Human Rights Association) en OPGAI (Occupied Palestine and Syrian Golan Heights Advocacy Initiative) kropen in de pen toen ze vernamen dat Stad Gent voor meer dan 4 miljoen euro contracten heeft afgesloten met het privaat bewakingsbedrijf G4S.  Addameer en OPGAI vragen aan Stad Gent om alle banden met deze omstreden firma te verbreken.

Stop G4S op de 1 mei-stoet in Gent

Op 1 mei waren Palestina Solidariteit, Intal, Vrede vzw en GAPP aanwezig op de stoet in Gent.

Als enige dissidente groep vielen we op.  We riepen de Sp.a-fractie van het stadsbestuur van Gent op een sarcastische toe: "Bedankt voor het vertrouwen in G4S".

Het Gentse stadsbestuur heeft ons tot op heden geen antwoord gegeven over de stand van zaken van de openbare aanbestedingen aan G4S.

Daarom is het tijd voor publieke acties die gedragen worden door de Gentse burgers.

© Palestina Solidariteit vzw 2016