Mediawatch

De berichtgeving over Palestina is dikwijls eenzijdig, tendentieus of zelfs ronduit foutief is. Vrijwilligers van Palestina Solidariteit zijn daarom aan mediawatching beginnen doen. Zij houden de media in het oog en reageren waar nodig met kritische lezersbrieven.

Frons jij ook al eens je wenkbrauwen als je berichten over de Palestijnse gebieden in je ochten

dkrant leest? Luister je soms hoofdschuddend naar het tv- of radiojournaal? Dan ben jij de geknipte mediawatcher!

Heb je een vlotte pen, dan kan je gericht en kritisch op de uitlatingen van journalisten reageren. Ontbreekt het je aan tijd of inspiratie om actief te schrijven, maar wil je de redactie best wel laten weten dat jij er niet zo over denkt, dan kan je ook brieven van andere schrijvers personaliseren en in jouw naam naar de redactie versturen. Dat alles gebeurt per e-mail. Als er veel mensen tegelijk een lezersbrief sturen, zal dat méér indruk maken dan één enkele brief die dan nog meestal van dezelfde persoon komt.

Wil je je inzetten voor een rechtvaardige vrede in Palestina, maar kom je niet graag de deur uit ? Dan is mediawatchen iets voor jou !

Wil jij graag lid worden van deze groep schrijf dan een mail met wat uitleg over jezelf en dan zal je worden uitgenodigd op onze volgende mediawatch werkgroep waarna je lid kan worden van het mediawatch team. Klik hier om een email te sturen.

VRT-journaal ivm Jeruzalem

Geachte,
 
 
Nav de dramatische dodelijke aanslag in een synagoge in West-Jeruzalem had ik graag volgende context meegegeven, zodat de modale kijker die de situatie niet op de voet volgt, een beter idee krijgt van de  recente onrust in en rond Jeruzalem en de voornaamste twistpunten vandaag de dag.
 
 
De vermoedelijke daders komen uit Oost-Jeruzalem, dat sinds 1967 illegaal veroverd (geannexeerd) werd door Israël.

wat heeft de media erbij te winnen heeft om ons engagement tegenover Palestina keer op keer te criminaliseren?

Samen met Barbara Van der Hallen, wil Palestina Solidariteit reageren naar media en politici, die hun verantwoordelijkheid vandaag niet opnemen om de misdaden tegen de menselijkheid gepleegd door Israël op de Palestijnse burgers in de Gazastrook te doen stoppen:

© Palestina Solidariteit vzw 2016